fredag den 4. november 2011

Prostitution og børns forbudte lege.


Til vores emne om prostitution og børns forbudte lege har vi udvalgt 4 kilder, som vi synes var relevante i forhold til emnet. I vores tilfælde læser vi om børneprostitution, da der i kilde 28 - som er en politirapport - oplyses, at det var ”ucomfirmerede pigebørn” der blev brugt til utugt og uterligheder af drenge på samme alder. Børneprostitution betyder i sig selv det, at børn tilbyder eller tvinges til at tilbyde seksuelle ydelser fx mod betaling.
I kilde 28 læser vi kun om unge piger, der tvinges til sex, hvilket bliver beskrevet på følgende:
For omtrent 1 Maaned tilbage var han i Forening med endeel Drenge og Piger nede paa en Plads paa Gl.Holm, hvor de legede. Under Legen sagde ”Jødepeter” til ham, om de ikke skulle ”knæppe Tøsene, det var saa rask” og idetsamme gik Compt., i Forening med de andre Drenge og Pigerne Louise og Mathilde, om bag nogle Steen hvor Louise og Mathilde strax, paa Opfordring tage deres Klæder op.”
Ud fra ovenstående kan vi forestille os, at det som regel var pigerne, der blev tvunget til sex under legene. Alligevel ser det ikke ud til at pigerne strider imod, de gør blot det, som de får besked på og tager deres klæder af.
I løbet af 1868 var der flere mindreårige børn smittet af kønssygdomme, som blev indlagt på kommunehospitalet. I kilde 30 læser vi blandt andet om en mindreårig pige, der bliver indlagt på sådan et kommunehospital efter at have været med til ”de forbudte lege”:
”..Borgmesteren for Magistratens 3die Afdeling har taget samme Beslutning med Hensyn til Drengen Peter Jensen, og anbragt Pigebarnet Andrea Mathilde Sandborg i den af Frøken Flindt bestyrede Pleieanstalt paa Almindelig Hospital.”

Henriette, Maria, Louise og Gülcicek. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar