fredag den 4. november 2011

Peder Madsens Gang


Peder Madsen gade
Industrialiseringen betød at folk flyttede ind til byen for at arbejde. Befolkningstallet steg og hygiejnen blev dårligere, da man var mange flere mennesker på for lidt plads. Peder Madsens Gang er et godt eksempel på hvor dårlig levestandarden var for arbejderne i slumkvarterene.

Boligerne i den gade var virkelig små, tætpakkede og med dårlig udluftning. Der boede omkring 4-6 beboere i hver lejlighed. Det var de fattige mennesker som boede der. Der blev født 80 børn der, men kun 35 af dem nåede 7-års alderen. Børnedødeligheden skyldtes mange ting dengang bl.a. at moderen døde i barselssengen, manglende amning, forkert ernæring, mangelsygdomme og dårlig hygiejne. Staten og Dr. Hornemann forsøgte at oplyse folk om bedre pleje og ernæring. De vedtog nogle regler som skulle overholdes for at folk kunne bo i deres boliger, såsom at der skulle gøres rent og være udluftning og at det fastsatte antal beboere ikke måtte overskrides. Dog mente områdets distriktslæge at gaden ikke behøvede hjælp fra regeringens side.

Aabne Rendestene, hvori Afløb fra en Kostald og Alt hvad Høkerne og de ingenlunde reenlige Beboere kaste deri af Saltelage, Spildevand og alt muligt flydende Affald”

Man var nervøs for børns velvære i gader med prostitution, da børns adfærd disse steder var ualmindelige. De lavede forkerte ting, som at bede pigerne om at klæde af, og tale om at kneppe pigerne (kilde).
I Peter Madsens Gang i 1868 var der 7 bordeller. 4 ejet af mænd, 3 af kvinder. Der var 34 prostituerede, heraf 21 offentlige.

Af: Camilla, Damla, Habiba og Casper 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar