fredag den 4. november 2011

Leksikon


Gruppe 7.

- Peter, Zohaib, Marlene (med R) og Jonas.

Der var 17 bygninger med etager hvor der boede ca. 700 mennesker. Ud af de 700 mennesker var der 34 prostituerede, 21 af dem var offentlige. Der var 7 bordeller i 1868 i Peder Madsens Gang. 4 af dem var eget af mænd og de resterende 3 var eget af kvinder. Peder Madsens gang var en af middelalderbyens smalle gyder, den var skummel og stinkende og den lå tæt op af et stilet kvarter, omkring Nytorv.

Peder Madsens gang er ikke kun en del af Københavns lokal historie da den også dækker generelle træk for den danske hovedstad under Urbaniseringen og den begyndende Industrialisering. Folk i Peder Madsens gang boede meget op af hinanden i klamme og lugtende lokaler. I byen var der også vagabonder, som beboerne i Peder Madsens gang lejede sovepladser ud til.  Beboerne havde elendige arbejdsvilkår, fordi de levede i et meget sundhedssvækkende samfund.

Man var nervøs for børns velvære, i 7-12 års alderen, i gader hvor der var prostitution. Dette var de da myndighederne kunne se at børnenes adfærd disse steder, var ualmindelige for børn i denne alder, og det gjaldt især Peder Madsens gang pga. de mange prostituerede der boede der. Senere hen kom der så en ændring af forslaget for prostitution der lød på, at man ikke måtte drive et bordel i gaden. Dem som havde offentlige prostituerede boende skulle smide dem ud inden første april 1869 ellers blev de straffet efter straffelovens § 182.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar